perjantai 25. helmikuuta 2011

February

"Winter is the time of promise because there is so little to do - or because you can now and then permit yourself the luxury of thinking so." Stanley Crawford
En voinut vastustaa kiusausta liittää tätä aforismia blogiini. Ajatus kiireettömyydestä kuulostaa opiskelijasta viehättävältä. Torstainen Viron itsenäisyyspäivä antoi meille pitkän viikonlopun ja nyt olemmekin saaneet nauttia hetken kiireettömyydestä. Olemme katsoneet elokuvia ja käyneet koirien kanssa kävelyillä Emajõen jäällä. Talvisää on ollut mitä ihanin. Koirat ovat nauttineet täysin siemauksin talvesta, Dinakin kestää paremmin ulkona kun pakkaset ovat lauhtumaan päin. Tänään asuntomme koki suursiivouksen, jonka jälkeen suuntasimme jäälle. Anniinan sanoin "Keppi lenkittää koiria." Isketään Lucalle keppi suuhun ja sanotaan juokse. Seuraavat puolituntia pennut kaahaavat pitkin jäätä: Luca keppi suussaan Dinaa pakoon ja Dina perässä innoissaan haukkuen. On se koiranlenkitys talvisin helppoa. ;) Tänään tapasimme jäällä opiskelukaverimme sekä dobermanni Nipsun ja lempicorgini Duppiksen. Oli siinä virolaisilla ulkoilijoilla ihmettelemistä kun koiraporukka pisti ranttaliksi jäällä.

keppi jahti


speed

kepin onnellinen omistaja

söpö Dina

hengähdystauko

Nipsu ja terhakka Duppaduuris

Luca ja Duppis

Lisäksi Luca sai tällä viikolla trimmin. Poika alkoi näyttää sen verran peikolta, että otin sakset kauniiseen käteen, kamman toiseen ja kävin käsiksi. Vaikka itse sanonkin, Lucasta tuli ihan koiran näköinen. Malli oli hieman kiemurtelevainen. joten onneksi oli kaveri kylässä auttamassa. Lirkutteli Lucan huomion muualle kun sakset kävivät. Trimmipöytähän tässä tulee seuraavaksi tarpeeseen, että saan köytettyä pojan paikoilleen. :)
Ilmoitin Lucan myös ensimmäisiin näyttelyihin. Näyttelyura alkaa Viron Rakveressa viikonloppuna 9.-10.4. Komia on poika, mutta vähän jänskättää käytös kehässä. Harjoittelua harjoittelua.

Luca ~ 5kk

uusi trimmi

lauantai 5. helmikuuta 2011

Koiran vaatekaappi.

Aloittelimme kämppikseni Anniinan kanssa käsitöitä neulonnan merkeissä jo syksyllä. Tuloksena jättikaulaliina ja kaksi koiran villapaitaa. Nyt kun karvapallot (Dinasta ei voi käyttää sanaa karvakuono kun sen naama on ajeltu) ovat saapuneet keskuutemme käsityötehdas on taas päässyt vautiin. Tai oikeampi sana lienee koiranvaatetehdas. Sain joululahjaksi Berninan ompelukoneen ja nyt mantteleita on syntynyt eri väreissä ja materiaaleissa jo useampi. Pennut ovat "saaneet" toimia malleina kaavoja suunnitellessa ja keskeneräisiä tekeleitä sovitellessa. ;) Välissä ehtii ulkoilla, painiskella ja vetää kilpaa leluja

Olemme myös tilailleet internetistä koiranvaatteita. Molemmilla koirilla on Huuto.netistä tilattu Hurtan kurahaalari, tiimivärityksellä tietenkin: molemmilla musta-beige-valkoinen. Seuraavana hankintana olisi koiran kevythäkki näyttelymatkoja varten.

Aloitimme Lucan kanssa viime maanantaina agility kurssin ja tänään oli pentutokon ensimmäinen kurssikerta. Käymme harjoittelemassa koulumme maneesissa. Ohjaajina meillä on eläinlääkisläisiä, jotka harrastavat ja/tai ovat jo aikaisemmin kouluttaneet lajia. Omalla porukalla siis treenaillaan. :) Laittelen myöhemmin kuvia treeneistä, jos saan suostuteltua jonkun mukaan kuvaajaksi.

PS. Katja suosittelee:
http://www.vaasankoirakoulu.com/ - vinkkejä koulutusmetodeihin, keskustelupalsta
http://www.petenkoiratarvike.com/ - hyväksi ja hinnoiltaan huokeaksi toteamani koiratarvikekauppa


Luca sovittaa Dinalle tehtyä villapaitaa.

Odottelemassa kangaskaupan portailla harmaassa villapaidassa.

Terrierifleece inspiroi. Valmistumassa ensimmäinen takki.

Luca sovittaa takkia.

Kasvattajalta joululahjaksi saatu BestFriend takki.

Talvimuotia. Dinalla Hurtan punainen fleecehaalari.

Käsityötehdas tuotti myös kaksi koristetyynynpäällistä.

Lattialle levitettyyn kankaaseen oli tarkoitus piirtää kaavat...


Lucan uusi fleecemantteli kokeilussa.

Dinalla villapaita ja uusi tikkitakki.

Ansku toi kaupasta: suklaakakkua, kermavaahtoa ja kukka. ;)

Herkuttelijoiden kaakao pitää kylmän ja stressin  loitolla.

Intensiivinen vetoleikki.

Paperinarulle kyytiä.