lauantai 22. maaliskuuta 2014

Tapaamisten täyteinen Suomiviikko

Alkaa olla ihana viikko Suomessa lopuillaan. Tuntuu että olen oikeasti saanut irrottauduttua Tarton velvollisuuksista ja levättyä, kun on niin pitkä vierailu Suomessa. tämn mahdollisti tältä viikolta peruttu pakollinen gynekologian praksa.

Suomilomaa edeltävä viikko oli kiireinen niin koulu- kuin ainejärjestöasioiden saralla. Tein kaksi välitenttiä, synnytysavun ja sikojen infektiotautien, sekä järjestelin vuosijuhlia ahkerasti. Ainejärjestönne Suolet Ry:n vuosijuhlien järjestäminen ja niiden emännöiminen onkin ollut tämän kevään yksi suurimpia projekteja. Nyt alkaa olla pakka kasassa etukäteisjärjestelyjen osalta (tilojen vuokraus, kutsujen suunnittelu ja teko, budjetti jne.) ja saatoin hyvillä mielin lähteä Suomeen lomailemaan.

matkaeväät

Tulin Suomeen jo viime viikon torstaina 13.3. ja jatkoin Helsingistä suoraan Naantaliin viikonlopun viettoon. Perjantaille olin varannut kampaajatutultani koko käsittelyn: leikkaus, värjäys, raidat. Että voikin tehdä olon freesiksi uudet hiukset! :) Laitettiin kultamahonkia ja hunajaraitoja. Sunnuntaina mentiin J:n ja koirien kanssa koko päiväksi J:n porukoille Rymättylään. Koirat juoksi onnessaan puolipäivää pitkin pihaa ja peltoja, ja Frida ilahtui kissojen tapaamisesta pitkästä aikaa. Olin positiivisesti yllättynyt kuinka rauhallisesti se osasi tällä kertaa lähetyä niitä. Ilmeisesti jotain tarttunut paksuun terrierikalloonkin edellisistä kohtaamisista (ja osumista) hih. Kävin myös ensimmäistä kertaa J:n kanssa tilan ulkorakennuksissa, tarkoituksena oli etsiä vanhoja huonekaluja ja ikkunankehyksiä sisustusmielessä, ja tehtiinkin vaikka mitä antiikkilöytöjä! En malta odottaa kesää ja että pääsen muokkaamaan niistä ihanista ikkunankehyksistä tauluja ja peilejä ja ... :) Meidän perheen nelijalkaiset oli muuten ihan pikkasen väsyneitä tämän reissun jäljiltä.

Väsyneinä koko päivän remuamisen jälkeen

Olin saanut varattua itselleni keskiviikolle Helsinkiin hammaslääkäriajan. Viisaudenhampaat olivat vaivanneet riittävän kauan, joten niille oli aika tehdä jotain kun kerrankin olin arkena Suomessa. Ajoin tiistaina Naantalista Helsinkiin. Koirat jouduin jättämään "isin" luo Naantaliin, niillä on loppumaisillaan oleva kennelyskä, enkä halunnut riskeerata Veetun sairastumista. Vanhukset ja pennut kun vielä usein potee tartuntataudit rajummin. Tiistai-iltana menin "viimeiselle ehtoolliselle" kummeilleni ja jäin sinne yöksi, jotta aamulla olisi lyhyempi matka Meilahteen hammaslääkäriin. Hammaslääkäri oli mukava ja tehokas, vain noin vartin jouduin tuolissa makamaan, kun molemmat oikean puolen viisurit oli jo poistettu (toinen niin vauhdilla että lensi kaaressa lattialle) ja pääsin kotiin toipumaan. Keskiviikko päivä meni rauhallisissa merkeissä kipulääkettä syöden. Sen verran virkistyin iltapäivällä, että lähdin veljeni ja pappakoira Veetun kanssa ulkoilemaan "salaiselle reitille" Vuosaaren sataman taakse. Veetu sai juosta ja leikkiä vapaana, ja uskaltautui jopa kiipeämään näköalatorniin kanssamme. :)



Ylöspäin käy matka

Tuolta me tultiin!


Hyvät oli näkymät.



Vuosaaren satamaa

Torstaina uskaltauduin kipulääkkeen voimin lounastamaan kahden hyvän ystäväni kanssa. Söimme erinomaisen lounaan Kaisaniemen nepalilaisessa ravintolassa, itse söin jonkun hyvän kikhernemössön. :D Lounas venyi vielä Stockannille jossa nautittiin jälkkäriksi jätskiä noms! Venynyt aika taulu kuitenkin kostautui. Lähdin ajamaan takaisin Naantaliin vasta alkuillasta, ja ajokeli oli muuttunut hirveäksi. Tuuli ja tuiskusi lunta, ja lisäksi oli todella liukasta. Säästyin täpärästi vahingoilta: vaikka ajoin varovasti menetin motarilla autoni hallinnan ja pyörähdin ympäri, mutta päädyin onneksi nokka menosuuntaan keskelle tietä enkä osunut reunavalleihin tai muihin autoihin. Huh! Loppumatka meni jalat tutisten ja rystyset valkeina rattia puristaen.

Pistaasia ja mangosorbettia

Selvisin kuitenkin ehjänä perille asti ja auto myös. Perjantaina menin Turkuun treffaamaan juuri Tartosta pois muuttanutta koulukaveriani M:aa. Juotiin kahvit uudessa asunnossa, käytiin ihanalla salaattilounaalla Blankossa jokirannassa ja koluttiin vielä kauppahalli läpi. M opiskelee vuotta ylempänä, ja kuulumisten vaihdon myötä omatkin ajatukset suuntautui vuoden päähän, jolloin pääsen muuttamaan takaisin Suomeen ja edessä on ensimmäinen kesä kandina. Jännää! Kuitenkin vielä on palattava Tartoon, huomenna.


Blankon punajuuri-vuohenjuusto ceasarsalaatti

Lauantaiaamun superaamiainen

Ei kommentteja: