tiistai 12. helmikuuta 2013

Vuosi 2013 korkattu

Joulu"loma" tuli ja meni, tammikuun tentitkin onneksi jo meni (läpi) ja nyt aloitellaan (jo!) kolmatta kevätlukukautta Tartossa. Tänä keväänä pakerramme siemennyksen, epidemiologian, virologian, patoanatomian (kyllä, edelleen), parashitologian, elintarvikehügienian ja kansanterveyden, kliinisen farmakologian sekä kirurgian parissa.

Lukukauden ensimmäinen koulupäivä 28.1. alkoikin kotoisasti siemennyksen praksalla: Määrjan navetalle, haalarit, turvakumpparit, essut ja siemennyshanskat päälle, lehmän metsästystä korvanumeron perusteella pitkin pihattoa, ja loppu praksa vuorotellen käsi lehmän peräsuolessa kohdunkaulaa, "bifurkatsioonia" eli kohdunkaulojen jakautumiskohtaa sekä munasarjoja etsiskellen ja analysoiden. Tänään oli kolmas siemennyksen praksa, ja uskomatonta kyllä tuntuu että asiat siellä lehmän takamuksessa alkaa pikkuhiljaa löytymään ja selkiytymään,  aina välillä... ;)

asian ytimessä

Olemme Lucan kanssa korkanneet myös uuden näyttelyvuoden. Aloitimme Turun kansainvälisellä näyttelyllä 19.1.2013. Ensimmäinen kerta valioluokassa! :D Luca kävi näyttelyitä varten trimmissa tuttuun tapaan Tarja Kallströmin luona Lahdessa. Turkuun oli ilmoittettu 15 vehnää. Sijoituimme valioluokan kolmansiksi, SA jäi saamatta meiltä ja monelta muultakin tiukan norjalaistuomarin Petter Fodstadin arvostelussa. Näyttelypäivä oli kuitenkin mukava ja oli kiva tavata vehnätuttuja kehän laidalla pitkästä aikaa. :)


Luca seuraa näyttelyn hälinää trimmipöydällä

Valioluokan urokset arvostelussa


lässytystä aka fiiliksen ylläpitoa kehässä ;)

Viime viikonloppuna 9.-10.2. pyörähdimme Valmierassa Latviassa kahdessa kansallisessa näyttelyssä. Matkassa mukana olivat opiskelukaverini A ja J, sekä villis Dina ja tolleri Helmi. Molemmille päiville oli ilmoittautunut neljä vehnää. Lauantaina tuomarina oli tsekkiläinen Leoš Jančik, jonka mieleen olivat ilmeisesti Lucaa kevytturkkisemmat vehnät. Tuloksena ERI, SA, PU2. Itseäni ilahdutti kuitenkin maininta "koira on valmisteltu hyvin näyttelyyn" maininta arvostelun lopussa. :)

Sunnuntaina vehniä tuomaroi kroatialainen Dubravka Reicher, myös tällöin tuloksena ERI, SA, PU2. Arvostelu oli sunnuntainakin erinomainen lukuunottamatta huomautusta hieman villavasta turkista. Lucan turkki on parantunut laadultaan paljon ahkeran pesemisen ja kampaamisen tuloksena, mutta kehittyy vielä. Latvian serti jäi tältä reissulta uupumaan. :(

Yövyimme lauantai-sunnuntai yön Avoti-lomakeskuksessa aivan Valmieran keskustan ulkopuolella. Vuokraamamme kaksikerroksinen mökin puolikas maksoi 45e/yö kolmelta ihmiseltä koirineen. Mökki oli siisti, tilava ja sisälsi oman saunan. Koiristakaan ei peritty lisämaksua (vaikka hakkuivatkin lomakeskuksen pitäjän lyttyyn)! :)





paras uros -kehä

Ennen paluumatkaa Tartoon päästimme koirat purkamaan paineita puistoon, joka osoittautuikin Valmieran kaupungintalon tai jonkin vastaavan "tärkeän rakennuksen" pihaksi. Noh, onneksi oli sunnuntai ja pulju oli tyhjillään. ;) Koirat tykkäsi!



Dinaa karkuun ;)

 <3


Ei kommentteja: