maanantai 7. lokakuuta 2013

Jälleennäkemisen riemua

Syksyistä Tartoa

Viime viikonloppuna koettiin laumassamme jälleennäkemisen riemua, kun J tuli viikonlopuksi Tartoon ja toi Fridan tullessaan. Kyllä me oltiinkin Lucan kanssa kaivattu pientä päivänsädettä Fridaa, ja minä tietysti J:tä! :) Etukäteen pientä jännitystä aiheutti Fridan ensimmäinen juoksu jonka neiti keksi aloittaa muutama päivä aikaisemmin. Mietin että miten koirat mahtaa asettua pitkän eron jälkeen ja varsinkin miten Fridan juoksu vaikuttaa Lucaan, joka ei saisi nyt yhtään hulinoida.

Perjantai-ilta olikin hieman kaaosta, toistensa seurasta iloisia koiria ja Fridan perää nuuskuttelevaa Lucaa sai taukoamatta olla rauhoittelemassa.  Olin etukäteen hakenut opiskelukaveriltani lainaan ison rhodesiankoiralle mitoitetun metallihäkin, jossa Frida vietti ensimmäisen yönsä. Eka yö meni suht rauhallisesti ja lauantaina koirat malttoi jo rauhoittua keskenään. Touhukasta Fridaa aktivoitiin puruluilla ja leluilla, jotta Luca sai olla rauhassa.


Lauantaina joudettiin J:n kanssa kaupungille kiertelemään kauppoja. Koirat piti vahtia autossa, toinen takakontissa ja toinen takapenkillä. Shoppailureissun saldoksi kertyi Kaubamajan osturall -alennusmyynneistä tarveostoksia sukkia, ponnareita jne ja vähän kosmetiikkaa. Lisäksi päädyin ostamaan jo aikaisemmin sovittamani ja varaamani tarvitsin vielä J:n makutuomariksi :D aivan ihanat punaruskeat nahkasaappaat Jettystä ja tummansinisen villakankaisen parkatakin Mangosta. Lauantai-illan loppuhuipennukseksi trimmasin Fridan seuraavan päivän koitosta varten.

Sunnuntaina osallistuimme ainejärjestömme Suolet ry:n perinteiseen hyväntekeväisyys match show:hun. Frida meni näyttelykehään ensimmäistä kertaa elämässään, ja vietettyään Suomessa kuluneet 3 viikkoa myös näyttelytreenaminen on ollut olematonta. Match show toimi siis kohdallamme lähtötasotestinä ensi viikonlopun ensimmäisiä virallisia näyttelyitä varten. Frida esiintyi kehässä suurella sydämellä ja energialla. Energian kanavoinnissa on vaan vielä harjoittelemista. Frida seisoo vapaasti seisotettuna tosi hienosti, mutta ravi on vielä kovin pomppivaista. Toisin sanoen joka toisella askelella neiti hyppäsi kahdalla jalalla ilmaan. :D Tuloksena yllätys yllätys sininen nauha. Sinisten pentujen finaalissa Frida liikkui jo paremmin, mutta jäätiin tällä kertaa ilman palkintosijaa. Fridan mielestä päivän suurimmaksi anniksi jäi kivat leikit kanssakilpailijoiden kanssa. :) Minä tiedän nyt mistä lähteä rakentamaan näyttelykoulutusta.

6.10. Frida reilu 7kk




Ei kommentteja: