sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Ensimmäinen kynttilä symboloi odotusta

Joulun odotus on nyt virallisesti alkanut. Niin lähellä, mutta silti vielä niin kaukana. Joululoma. Suomi, perhe, kaverit, rakkaat ihmiset. Hetken lepotauko ennen pitkää kevättä. Ja nyt myös koira. Luca lähti tänään kummivanhempieni matkassa Suomeen joululomalle. Pääsee kirmaamaan omakotitalon pihalle ja härnäämään Veetua. ;) Asunto tuntuu hiukan tyhjältä kun vieraat lähti ja koirakaan ei pyöri enää jaloissa. Toisaalta nyt ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa viettäessään illat koulukirjojen ääressä ja joulunalus kissanristiäisissä (tai vaikkapa täällä blogissa niitä koulukirjoja vältellen). Aika läjä tenttejä olisi vielä suoritettavana ennen ansaittua Suomi-lomaa. Ja onneksi myös muutamia menoja virkistämään viimeisiä viikkoja. Suolet ry:n pikkujoulut sisältäen turistikierroksen Ale Coq -tehtaalle, Fraternitas Fennican itsenäisyyspäiväjuhlat sekä teatteria Suolet-porukalla. Sekä tietysti Fennican saunailta vielä pariin otteeseen! :) Pääsen siis jouluisiin makuihin kiinni jo ennen Suomeen rantautumista. 

Asunto sai hieman jouluisempaa ilmettä tuliaisena saamani joulutähden myötä. Kovasti haluaisin vielä ripustaa vähän jouluvaloja, kynttilöitä on kulutettu jo pitkin syksyä valaisemaan iltoja.



Teille joulun odottelijoille haluan jakaa tähän pimeään ja sateiseen marraskuun iltaan taatusti lämmittävän juomavinkin. Minulle markkinoitiin tätä asioidessani Prismassa. Osui ja upposi. Lämmin omenasiideri olkaatten hyvät! Kiss on lanseerannut joulun alla uuden Winter Apple -omenasiiderin, joka lämmitettynä glögimausteiden kera lämmittää jäätyneimmätkin varpaat ja sormenpäät ulkoilun jälkeen. Kiva vaihtoehto perinteiselle glögille (joka myös kuuluu ehdottomiin suosikkeihini!). Viitseliäimmille löysin Voisilmäpeliä -blogista myös tällaisen reseptin lämpimälle omenasiiderille: 

"Lämmin siideri (kahdelle)
5 dl kuivaa omenasiideriä, esim. Bulmers tai Ecusson
2 dl omenamehua
1 kanelitanko
2 siivua tuoretta inkivääriä
5 kokonaista neilikkaa
Kaada kattilaan omenamehu ja mausteet ja kiehauta. Anna maustua ainakin vartin verran kannen alla. Lisää siideri ja lämmitä uudestaan. Jos haluat juomasta alkoholipitoisen, älä kiehauta -- alkoholin haihtumispiste on muistaakseni n. 78′C."

Kiss Winter Apple


Lämmin omenasiideri glögimausteilla

Kippis täältä kotisohvalta ja hyvää ensimmäistä adventtia! ;)

Ei kommentteja: