keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Pakkaspäiviä


"Kylmän kosketus
kipristys kasvoilla
poskien punoitus
taivaalla auringon
hyytävä hymy"



Olemme Lucan kanssa asettuneet nyt takaisin Tartoon. Kevätlukukauden kaksi ensimmäistä koulupäivää takana luentojen ja luentojen merkeissä. Tänä keväänä kiireisenä pitävät veterinaar immunoloogia, patoloogiline füsioloogia ja - anatomia, mikrobioloogia, teadustöö alused, söötmisõpetus, etoloogia, füsioloogia ja keskkonnatervis. It's gonna be a long spring. Työlään, mutta suurin osa mielenkiintoisen kuuloisia aineita. Lukujärjestys kertoo karusti, että aikaisiin aamuihin on loman jäljiltä parasta tottua. Ja muitakin muutoksia; entinen pe-su viikonloppu vaihtuu tänä keväänä la-ma viikonloppuun. Maanantai on uusi sunnuntai, kun ei ole koulua. Loppukeväästä kuulemma perjantaitkin vapaat. Helpottaa Suomessa käymistä!! :)


Tartossa on saatu myös maanantaisesta kotiutumisesta asti tottua paukkupakkasiin. Hurjat lukemat lämpömittareissa ja sääennusteissa ovat herättäneet eripuolilta Suomea kotoisin olevien opiskelijoidemme keskuudessa vilkasta keskustelua ja kommentointia tyyliin "Te Inarilaiset ootte päässy helpolla. Meillä Ivalolaisilla ei ollu mitään pakkasrajoja paitsi, ettei välitunneille tarvinnut mennä kolmenkymmenen asteen pakkasessa." Tällä hetkellä ulkolämpömittari näyttää -18,5. Alimmillaan on käyty -25 asteessa. Auto on toistaiseksi startannut aamuisin hyvin ja näillä asteilla kimppakyyti kouluun on kelvannut kavereille. :)

riehutaan
hepulit lumihangessa
Kova pakkanen tarkoittaa ihanaa aurinkoista säätä. Ollaan A:n kanssa eilen ja tänään uhmattu pakkasta pitkillä päivälenkeillä koirien kanssa. Pukeuduttiin michelin-ukoiksi. Pipo silmille ja kaulaliina nenään asti. Käveltiin joenvarren kävelypolkua ja koiratkin sai juosta vapaina. Eilen eksyttiin toisella puolella jokea johonkin merkatulle eräpolulle, jonka olemassa olosta ei oltu edes tietoisia. Tänään käveltiin tällä puolella jokea lumiselle uimarannalle, jossa koirat sai peuhata ja juosta kepin perässä. Kamerakin oli mukana, vaikka oli vähän kylmä kuvata. 

keppimonsteri Hipsu

Luca haluaa osingoille

karva-apina <3


omnomnomnom

Iiiiiih!

kepinvetoa


hihii-hipsu :)

Täältä tullaan!

ryhmäkuva :)

Ei kommentteja: