maanantai 6. helmikuuta 2012

Runeberg ja presidentinvaalit

Juhlapyhien ja perinneruokien ystävänä olen jo pitkään halunnut kokeilla runebergintorttujen tekoa itse. Täällä Virossa ei tietysti suomalaisen runoilijan mukaan nimettyä leivosta tunneta, joten jouduin eli pääsin leivontahommiin. Seuraksi tuli opiskelukaverini E, joka on ahkera ja taitava kotileipuri. Reseptin olin poiminut jo aikaisemmin Kinuskikissan mainiosta leivontablogista. Kumpikaan meistä ei ollut aikaisemmin tehnyt runebergintorttuja, eikä virolaisesta ruokakaupasta löytynyt aivan kaikkia ainesosia, joten jännitti vähän kokeilla uutta reseptiä. Kinuskikissan reseptit eivät kuitenkaan ole vielä koskaan pettäneet, ja tälläkin kertaa lopputulos oli onnistunut ja maukas. :)

Vastapainoksi makealle herkulle päätimme leipoa toisenkin Kinuskikissan reseptin, tonnikalaquichen. Muunsimme tosin reseptiä korvaamalla oliivit fetakuutiolla. Piiras oli todella helppo tehdä; aineet kutakuinkin vain sekoitettiin keskenään ja lykättiin uuniin. Ja hyvää tuli! :P

Runeberginpäivälle sattui myös presidentinvaalien toisen kierroksen vaalipäivä, ja olin kutsunut joukon kavereita kisakatsomoon luokseni. Näillä eväillä jaksoimme seurata vaalilähetyksen ja jälkipuinnit. Ja herkkuja jäi vielä vieraiden lähdettyäkin jäljelle apua! ;)


Jämät ;)

Ei kommentteja: